Pelletkachel kopen de Wijk

Vergelijk installateurs pelletketels de Wijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in de Wijk kopen opent nieuwe deuren om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt verschillende soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl check jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 7957

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van velerlei randvoorwaarden. Denk aan: type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in de Wijk wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Eco air 10 van het merk DZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Woldengebruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €195,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel de Wijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in de Wijk waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in de Wijk

Een innovatieve en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan benut worden voor het CV systeem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-wijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je verschillende vragen ten aanzien van uw huis. U kunt denken aan het type huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en maak een keuze voor een geschikte installateur in de Wijk. Check de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in de Wijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in de Wijk?

Hedendaags vind je allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €400 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Oriva / Olimpia (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Vesper (Nordic Fire), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Pro 7 / Lux 7 (Mega), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in de Wijk. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7924, 7957.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!