Pelletkachel kopen Drogteropslagen

Vergelijk installateurs pelletketels Drogteropslagen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drogteropslagen kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze pagina bekijk je toepasbare info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7705

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels allerlei randvoorwaarden. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7705
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drogteropslagen zeer interessant. Dat kan zijn de FENICE 80 CANALIZZABILE van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Woldengebruikt 3310 kWh stroom plus 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €195,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Drogteropslagen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Nederlanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Drogteropslagen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Drogteropslagen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in drogteropslagen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen belangrijke vragen ten aanzien van je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Drogteropslagen. Check de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drogteropslagen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Drogteropslagen?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €400 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Anita idro 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Pro 9 / Lux 9 (Mega), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Musa Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Drogteropslagen. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7705.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!