Pelletkachel kopen Meppel

Vergelijk installateurs pelletketels Meppel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meppel kopen stelt jou in staat om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via deze pagina ontdek je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 7941

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan specifieke facetten. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7941
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Meppel iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de HSP 6 Premium 521.08 van het merk Haas & SohnOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Meppelgebruikt 2750 kWh stroom plus 2750 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Meppel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de consumenten denken na over een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Meppel waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Meppel

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope optie: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in meppel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen inzake jouw huis. U kunt denken aan het type woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Meppel. Bekijk de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Meppel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Meppel?

Hedendaags vind je diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €900 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Venexia 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Commo 18 (Alfaplam), vermogen 18,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Olivia Steel (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Meppel. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente