Pelletkachel kopen Veeningen

Vergelijk installateurs pelletketels Veeningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veeningen kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl lees je actuele adviezen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7958

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke onderdelen. Onder andere: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veeningen iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Adevo van het merk AnimoOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Woldengebruikt 3310 kWh stroom en nog eens 3310 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €195,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Veeningen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Veeningen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Veeningen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem is toepasbaar voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in veeningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel experts werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen belangrijke vragen inzake je woonobject. Relevant zijn het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als kleur / design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga voor een goede installateur in Veeningen. Bekijk de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Veeningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Veeningen?

Hedendaags vind je allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen €450 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Varana – Infinity (Ravelli), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Boxline 8 (Nordic Fire), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Pro 9 / Lux 9 (Mega), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Veeningen. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7924, 7958.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!