Pelletkachel kopen Linde

Vergelijk installateurs pelletketels Linde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Linde kopen opent nieuwe deuren om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt verschillende modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl vind jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 7925

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7925
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Linde zeer interessant. Denk aan de Wendy van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente De Woldengebruikt 3310 kWh stroom en stookt 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €195,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Linde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer bewoners denken na over een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Linde waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Linde

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en besparende beslissing: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in linde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen wat vragen inzake het huis. Relevant zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga aan de slag met een professionele installateur in Linde. Kijk naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Linde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Linde?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €950 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Olivia Steel (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Zephyr (Nebiolo), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • RED GARDENIA HYDRO (MCZ), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Linde. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7925.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!