Pelletkachel kopen Staphorst

Vergelijk installateurs pelletketels Staphorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Staphorst kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn tal van soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website lees je actuele gegevens die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7951

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7951
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Staphorst geen gek idee. Een voorbeeld is de EVO AQUA 9 van het merk SHT LOHBERGEROf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Staphorstverbruikt 3570 kWh stroom plus nog eens 3570 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €198,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Staphorst vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Staphorst waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Staphorst

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in staphorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen die gaan over uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Staphorst. Bekijk de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Staphorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Staphorst?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €800 en €1400. Je kunt denken aan:

 • GP 50 – Aria 50 (EvaCalor), vermogen 44,1 [KW], €2205 subsidie.
 • Video Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term ECO 9 (Unica Term GmbH), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Staphorst. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7950, 7951, 7954.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente