Pelletkachel kopen Soerendonk

Vergelijk installateurs pelletketels Soerendonk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Soerendonk kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker lees je uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6027

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6027
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Soerendonk een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Carmen van het merk CS-ThermosOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Cranendonckverbruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €187,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Soerendonk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Soerendonk waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Soerendonk

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem zorgt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijs-interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in soerendonk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen relevante vragen m.b.t. je huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een geschikte installateur in Soerendonk. Vraag om referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Soerendonk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Soerendonk?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €950 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Solea Samar (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Individual HP01 (Hapero), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Puro 18.5 (Fontana SRL), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Soerendonk. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6027.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!