Pelletkachel kopen Maarheeze

Vergelijk installateurs pelletketels Maarheeze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maarheeze kopen biedt jou de kans om de woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze website lees jij samengestelde aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 6026

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van specifieke factoren. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6026
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maarheeze een uitstekende optie. Een voorbeeld is de A 8 Compact en A 10 compact van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Cranendonckgebruikt 3550 kWh stroom plus 3550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €187,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Maarheeze vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Maarheeze waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Maarheeze

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke optie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in maarheeze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen omtrent jouw woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga aan de slag met een geschikte installateur in Maarheeze. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maarheeze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Maarheeze?

Recent kun je gebruik maken van allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €850 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Solea Maldive (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 6 home-WT 538.08 (Haas & Sohn), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua 18.5 (Fontana SRL), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Maarheeze. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6026.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!