Pelletkachel kopen Budel-Schoot

Vergelijk installateurs pelletketels Budel-Schoot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Budel-Schoot kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl tref je waardevolle aanbevelingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 6023

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met diverse zaken. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6023
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Budel-Schoot zeker een goede optie. Een voorbeeld is de MCZ VIVO 80 PELLET BASIC van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Cranendonckverbruikt 3550 kWh stroom plus 3550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €187,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Budel-Schoot vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Budel-Schoot waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Budel-Schoot

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in budel-schoot

Gangbare modellen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake jouw huis. Onder andere het type huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als ambiance en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Budel-Schoot. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Budel-Schoot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Budel-Schoot?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €500 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Solea Ibiza (Magikal srl), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • HSP 6 Premium 521.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14.0 (Fontana SRL), vermogen 12,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Budel-Schoot. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6023.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!