Pelletkachel kopen Gastel

Vergelijk installateurs pelletketels Gastel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gastel kopen biedt jou de kans om een huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl tref jij bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6028

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere variabelen. Denk aan: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6028
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gastel een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Topfire 70 slim van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Cranendonckverbruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €187,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Gastel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Gastel waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gastel

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een duurzame en besparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in gastel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen over je huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een goede installateur in Gastel. Vraag om referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gastel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Gastel?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €650 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Solea Jubel (Magikal srl), vermogen 23,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Balance / W HP02 (Hapero), vermogen 14,1 [KW], €705 subsidie.
 • Aqua 24.0 (Fontana SRL), vermogen 21,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Gastel. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6028.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!