Pelletkachel kopen Budel

Vergelijk installateurs pelletketels Budel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Budel kopen is bij uitstek geschikt om je huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij deze pagina tref je omvangrijke details die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 6021

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. We spreken over: jouw soort woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Budel misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-BAR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Cranendonckverbruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €187,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Budel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer bewoners neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Budel waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Budel

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in budel

Populaire merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen met betrekking tot jouw woning. Denk aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies een goed bekendstaande installateur in Budel. Let op referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Budel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Budel?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen €900 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Solea Cuba (Magikal srl), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • HSP 7 450.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Icon 9.0 – B9S (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Budel. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6020, 6021.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!