Pelletkachel kopen Budel-Dorplein

Vergelijk installateurs pelletketels Budel-Dorplein

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Budel-Dorplein kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze pagina check je handige informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 6024

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6024
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Budel-Dorplein misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Cru-Z LX up 9 van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Cranendonckverbruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €187,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Budel-Dorplein vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Budel-Dorplein waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Budel-Dorplein

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in budel-dorplein


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen over jouw woonobject. Relevant zijn het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga voor een betrouwbare installateur in Budel-Dorplein. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Budel-Dorplein


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Budel-Dorplein?

Recent kun je gebruik maken van allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen €900 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Solea Lunetia (Magikal srl), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 6 Premium grande 539.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Puro 14.0 (Fontana SRL), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Budel-Dorplein. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6024.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!