Pelletkachel kopen Eerbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Eerbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eerbeek kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl lees jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6961

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6961
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eerbeek zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Martina idro lux 10 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Brummenverbruikt 2980 kWh stroom en 2980 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €172,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Eerbeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Eerbeek waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eerbeek

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en aantrekkelijke keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in eerbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Eerbeek. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eerbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Eerbeek?

Tegenwoordig zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €850 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Montraux 12 (Nordic Fire), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Soft 100 (Klover), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-5 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Eerbeek. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6960, 6961.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!