Pelletkachel kopen Empe

Vergelijk installateurs pelletketels Empe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Empe kopen is bij uitstek geschikt om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit diverse soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze pagina lees jij praktische informatie die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7399

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels meerdere factoren. Onder andere: soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode7399
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Empe iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de OMEGA van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Brummengebruikt 2980 kWh stroom en 2980 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €172,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Empe vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Empe waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Empe

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in empe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen die gaan over jouw woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga in zee met een erkende installateur in Empe. Vraag om verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Empe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Empe?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €900 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Slimmy Hotstone (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Halo (Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Bi-Fire Mid (Klover), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Empe. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7399.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!