Pelletkachel kopen Leuvenheim

Vergelijk installateurs pelletketels Leuvenheim

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leuvenheim kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide gegevens die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 6974

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. Belangrijk zijn: jouw type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6974
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leuvenheim zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Extra stove 11 van het merk Esperia Technology S.R.LOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Brummengebruikt 2980 kWh stroom en nog eens 2980 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Leuvenheim vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Leuvenheim waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leuvenheim

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in leuvenheim


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen omtrent jouw woning. Belangrijk zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook facetten als uitstraling en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies een geschikte installateur in Leuvenheim. Vraag naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leuvenheim


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Leuvenheim?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt tussen de €850 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Stylo 6 (Nordic Fire), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.
 • Diva Plus (Klover), vermogen 24,6 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-2 (JustFire), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Leuvenheim. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6974.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!