Pelletkachel kopen Tonden

Vergelijk installateurs pelletketels Tonden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tonden kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website doorzoek je praktische raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6975

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het stoomniveau, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6975
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tonden iets om te overwegen. Denk aan de Corridor SUBTILE.8C-AGPAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Brummengebruikt 2980 kWh stroom en stookt 2980 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tonden vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Hollanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Tonden waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Tonden

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in tonden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen omtrent het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en selecteer een goed bekendstaande installateur in Tonden. Check de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tonden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Tonden?

Hedendaags vind je allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €550 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Arya Classic 6 (Nordic Fire), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.
 • Smart 80 (Klover), vermogen 22,6 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-6 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Tonden. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6975.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!