Pelletkachel kopen Hall

Vergelijk installateurs pelletketels Hall

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hall kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan tal van kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij de pelletkachel-vergelijker check je samengestelde aanbevelingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 6964

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, de wensen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hall zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-BAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Brummengebruikt 2980 kWh stroom plus 2980 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hall vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hall waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hall

Een alternatieve is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in hall


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen verschillende vragen inzake het huis. Onder andere het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een goede installateur in Hall. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hall


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hall?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €800 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Arya Classic 8 (Nordic Fire), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Diva (Klover), vermogen 18,4 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-9 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hall. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6964.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!