Pelletkachel kopen Binnenmaas

Vergelijk installateurs pelletketels Binnenmaas

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Binnenmaas kopen maakt het mogelijk om een woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind je veelzijdige gegevens die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 3271

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Binnenmaas iets om te overwegen. Een voorbeeld is de ELAN EVO van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Binnenmaasgebruikt 3140 kWh stroom en stookt 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €157,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Binnenmaas vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Binnenmaas waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Binnenmaas

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in binnenmaas


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen ten aanzien van het woonobject. Onder andere het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga voor een geschikte installateur in Binnenmaas. Let op ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Binnenmaas


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Binnenmaas?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €900 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Moira (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ambra (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • MERCURIO (Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Binnenmaas. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3270, 3271.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente