Pelletkachel kopen s-Gravendeel

Vergelijk installateurs pelletketels s-Gravendeel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Gravendeel kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan tal van installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze pagina check je samengestelde details die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 3295

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3295
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Gravendeel wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de HRV120 van het merk RavelliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Binnenmaasgebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel s-Gravendeel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten denken na over een inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in s-Gravendeel waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in s-Gravendeel

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Dit model is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per model.

pelletkachel installateurs in s-gravendeel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen aangaande je woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en maak een keuze voor een uitstekende installateur in s-Gravendeel. Houd rekening met beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in s-Gravendeel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in s-Gravendeel?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €700 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Extra stove 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aurora (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aveiro C. Nova 24 (Ecoforest), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in s-Gravendeel. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3295.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!