Pelletkachel kopen Westmaas

Vergelijk installateurs pelletketels Westmaas

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westmaas kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze vergelijker lees je veelzijdige adviezen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 3273

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3273
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westmaas misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de P963 C-M-D van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Binnenmaasgebruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €157,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Westmaas vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Westmaas waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westmaas

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in westmaas


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen inzake je woonobject. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of liever een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als uitstraling en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een erkende installateur in Westmaas. Houd rekening met beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Westmaas


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Westmaas?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €700 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Vittorio (Elledi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Antigua (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 7, EF 7, Leisure 7, Easy 7 (Ecofire), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Westmaas. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3273.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!