Pelletkachel kopen Mijnsheerenland

Vergelijk installateurs pelletketels Mijnsheerenland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mijnsheerenland kopen biedt jou de kans om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3271

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mijnsheerenland een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de DOC COMFORT AIR van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Binnenmaasverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €157,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Mijnsheerenland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Mijnsheerenland waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Mijnsheerenland

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in mijnsheerenland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen die gaan over je woning. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga in zee met een betrouwbare installateur in Mijnsheerenland. Kijk naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Mijnsheerenland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Mijnsheerenland?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt honderden pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €800 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ambra (Elledi), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Free (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Eco air 10 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Mijnsheerenland. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3270, 3271.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!