Pelletkachel kopen Oud-Beijerland

Vergelijk installateurs pelletketels Oud-Beijerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oud-Beijerland kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze pagina vind je waardevolle informatie die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 3261

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met specifieke facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteOud-Beijerland
Postcode3261
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oud-Beijerland zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Sibilla Plus van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oud-Beijerlandverbruikt 3100 kWh stroom en stookt 3100 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €148,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oud-Beijerland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Oud-Beijerland waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oud-Beijerland

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en besparende beslissing: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in oud-beijerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen met betrekking tot jouw huis. Denk aan de grootte van de woning de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga aan de slag met een goede installateur in Oud-Beijerland. Houd rekening met referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oud-Beijerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oud-Beijerland?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €650 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Comfort Idro L80 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Perla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Icon 7.0 – B6S (Fontana SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oud-Beijerland. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3260, 3261, 3262, 3263.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!