Pelletkachel kopen Maasdam

Vergelijk installateurs pelletketels Maasdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasdam kopen stelt jou in staat om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze website vind jij bruikbare gegevens die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 3299

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van specifieke randvoorwaarden. Je kunt denken aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3299
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasdam zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de CLUB COMFORT AIR 14 van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Binnenmaasgebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €157,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Maasdam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Maasdam waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Maasdam

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €400 per product.

pelletkachel installateurs in maasdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen ten aanzien van de woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga voor een goede installateur in Maasdam. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maasdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Maasdam?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk extra interessant. Het totaalbedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €950 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Winteröfen 135 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Sprint Acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Aris PLUS (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Maasdam. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3299.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!