Pelletkachel kopen Heinenoord

Vergelijk installateurs pelletketels Heinenoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heinenoord kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool check jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 3274

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3274
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heinenoord misschien we dé oplossing. Denk aan de Ilvar 7 van het merk Nordic FireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Binnenmaasgebruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Heinenoord vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Heinenoord waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Heinenoord

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is geschikt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en voordelige oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in heinenoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. het huis. Denk aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als uitstraling en de grootte spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Heinenoord. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heinenoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Heinenoord?

Recent kun je gebruik maken van allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €700 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Perla / Platinum Hydro 16 (Elledi), vermogen 19,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Diamond (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 5, EF 5, Leisure 5, Easy 5 (Ecofire), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heinenoord. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3274.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!