Pelletkachel kopen Puttershoek

Vergelijk installateurs pelletketels Puttershoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Puttershoek kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref jij praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 3297

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3297
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Puttershoek een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Venexia 21 van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Binnenmaasverbruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Puttershoek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Hollanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Puttershoek waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Puttershoek

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel zorgt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende oplossing: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in puttershoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen m.b.t. uw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Puttershoek. Houd rekening met klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Puttershoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Puttershoek?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €850 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Extra stove ESP 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Cupido (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Lyon (Ecomasa), vermogen 12,6 [KW], €630 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Puttershoek. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3297.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!