Pelletkachel kopen Egmond aan Zee

Vergelijk installateurs pelletketels Egmond aan Zee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Egmond aan Zee kopen maakt het mogelijk om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze website vind jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 1931

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verscheidene factoren. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Egmond aan Zee misschien we dé oplossing. Denk aan de MCZ EGO AIR 2.0 OYSTER van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen Noord-Hollandgebruikt 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €177 in februari 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Egmond aan Zee vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters neigen naar een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Egmond aan Zee waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (februari 2024) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Egmond aan Zee

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in egmond-aan-zee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs werken in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een uitstekende installateur in Egmond aan Zee. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Egmond aan Zee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Egmond aan Zee?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €650 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • LIBECCIO 100 (Dielle SRL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL WALL (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sprint Maiolica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Egmond aan Zee. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1930, 1931.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!