Pelletkachel kopen Heiloo

Vergelijk installateurs pelletketels Heiloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heiloo kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina bekijk jij praktische raadgeving die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1851

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. diverse onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heiloo iets om te overwegen. Denk aan de Olivia Steel van het merk RavelliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heilooverbruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heiloo vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Heiloo waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heiloo

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en voordelige keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in heiloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen aangaande je woning. Denk aan het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als en soort kachel en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies voor een betrouwbare installateur in Heiloo. Kijk naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heiloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Heiloo?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit honderden pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €550 en €1000. Je kunt denken aan:

 • PG 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Carinciair60 (Carinci), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 14 hydro (Tim Sistem), vermogen 14,6 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Heiloo. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1850, 1851, 1852, 1853, 1906.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!