Pelletkachel kopen Schoorl

Vergelijk installateurs pelletketels Schoorl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schoorl kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze pagina tref je bruikbare raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 1871

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende factoren. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1871
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schoorl een uitstekende optie. Denk aan de STEEL-LARA12C van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen Noord-Hollandgebruikt 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €177 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Schoorl vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Schoorl waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schoorl

Een innovatieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en relatief goedkope oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in schoorl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van de woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een betrouwbare installateur in Schoorl. Houd rekening met beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schoorl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Schoorl?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend verleidelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €650 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Scirocco 80 EVO (Dielle SRL), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL RONDO (CADEL SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mimosa (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Schoorl. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1870, 1871.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!