Pelletkachel kopen Egmond-Binnen

Vergelijk installateurs pelletketels Egmond-Binnen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Egmond-Binnen kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze pagina bekijk jij veelzijdige info die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 1935

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke factoren. We spreken over: jouw soort woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1935
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Egmond-Binnen een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de NEW LINEA LP6 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bergen Noord-Hollandgebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €177 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Egmond-Binnen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Egmond-Binnen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Egmond-Binnen

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende optie: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in egmond-binnen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen aangaande uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Egmond-Binnen. Let op ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Egmond-Binnen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Egmond-Binnen?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €850 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • OSTRO 50 TUBE (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL SFERA (CADEL SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Medea (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Egmond-Binnen. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1935.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!