Pelletkachel kopen Egmond aan den Hoef

Vergelijk installateurs pelletketels Egmond aan den Hoef

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Egmond aan den Hoef kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze website tref je samengestelde raadgeving die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 1934

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. Onder andere: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1934
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Egmond aan den Hoef iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Saint Moritz Thermocomfort van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen Noord-Hollandconsumeert 2990 kWh stroom en nog eens 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €177 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Egmond aan den Hoef vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Egmond aan den Hoef waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Egmond aan den Hoef

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €700 per product.

pelletkachel installateurs in egmond-aan-den-hoef


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen met betrekking tot het woonobject. Relevant zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een uitstekende installateur in Egmond aan den Hoef. Houd rekening met ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Egmond aan den Hoef


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Egmond aan den Hoef?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €850 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • OSTRO 50 (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL CLOE (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Calla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Egmond aan den Hoef. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1934.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!