Pelletkachel kopen Bergen aan Zee

Vergelijk installateurs pelletketels Bergen aan Zee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergen aan Zee kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verscheidene soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze vergelijker bekijk jij accurate gegevens die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 1865

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1865
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergen aan Zee geen gek idee. Een voorbeeld is de CERAM-EDDA10 van het merk KalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Bergen Noord-Hollandgebruikt 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €177 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bergen aan Zee vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bergen aan Zee waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bergen aan Zee

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in bergen-aan-zee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u wat vragen die gaan over jouw woning. Belangrijk zijn het type woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Bergen aan Zee. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergen aan Zee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bergen aan Zee?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. De totale subsidie dat toe te passen is varieert tussen €850 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Libeccio 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • WALL³ AIR PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Aloe (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bergen aan Zee. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1865.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!