Pelletkachel kopen Bergen

Vergelijk installateurs pelletketels Bergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergen kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 1861

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan diverse factoren. Belangrijk zijn: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1861
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergen misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Giordana Idro van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bergen Noord-Hollandconsumeert 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €177 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bergen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters overwegen een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Bergen waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bergen

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en besparende keuze: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in bergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen over de woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Bergen. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bergen?

Hedendaags vind je diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €450 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Scirocco 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • LEAN³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Fire Lux HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bergen. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1860, 1861, 1862.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!