Pelletkachel kopen Groet

Vergelijk installateurs pelletketels Groet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Groet kopen is bij uitstek geschikt om een woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze tool ontdek je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 1873

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Denk aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1873
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Groet wellicht iets voor jou. Denk aan de Ilvar 7 van het merk Nordic FireOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bergen Noord-Hollandgebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €177 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Groet vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel consumenten oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Groet waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Groet

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in groet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake je woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als uitstraling en de grootte zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een uitstekende installateur in Groet. Let op klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Groet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Groet?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €400 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ostro 80 (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL KRISS 7 (CADEL SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Aurora (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Groet. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1873.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!