Pelletkachel kopen Babyloniënbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Babyloniënbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Babyloniënbroek kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn velerlei modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze vergelijker tref jij handige informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4269

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende aspecten. Je kunt denken aan: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4269
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Babyloniënbroek misschien we dé oplossing. Denk aan de NSAT 260 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Aalburgconsumeert 3620 kWh stroom en 3620 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Babyloniënbroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Babyloniënbroek waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Babyloniënbroek

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en kostenbesparende installatie: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in babylonienbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen over je woning. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Babyloniënbroek. Houd rekening met referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Babyloniënbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Babyloniënbroek?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €400 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • FENICE 70 (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Eco air 10 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Tecla (Dal Zotto S.P.A), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Babyloniënbroek. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4269.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!