Pelletkachel kopen Meeuwen

Vergelijk installateurs pelletketels Meeuwen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meeuwen kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn velerlei type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4268

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4268
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Meeuwen zeer interessant. Dat kan zijn de Cube D12 van het merk Mondena ItaliaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aalburggebruikt 3620 kWh stroom en 3620 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Meeuwen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Hollanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Meeuwen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Meeuwen

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en relatief goedkope optie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1200 per model.

pelletkachel installateurs in meeuwen

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste installateurs werken in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen m.b.t. uw huis. Onder andere het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Meeuwen. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Meeuwen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Meeuwen?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €800 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Green 10 (Fair), vermogen 7,7 [KW], €500 subsidie.
 • Luna 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • DP 30 (Daiwa), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Meeuwen. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4268.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!