Pelletkachel kopen Genderen

Vergelijk installateurs pelletketels Genderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Genderen kopen biedt jou de kans om de woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl check jij waardevolle gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 4265

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene onderdelen. We spreken over: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Genderen zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Aqua 22 Turbo Top All Style / Glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Aalburgverbruikt 3620 kWh stroom en 3620 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Genderen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Genderen waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Genderen

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie kan benut worden voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in genderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs werken in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. je huis. Onder andere de grootte van de woning de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Genderen. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Genderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Genderen?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €800 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Bio 80 / Caris 80 (HS) (Fair), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Palma 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Murano 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Genderen. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4265.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!