Pelletkachel kopen Drongelen

Vergelijk installateurs pelletketels Drongelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drongelen kopen biedt jou de kans om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze pagina tref jij accurate gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4267

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. We spreken over: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4267
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Drongelen zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Melinda Idro 2.0 van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Aalburgverbruikt 3620 kWh stroom en 3620 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €189,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Drongelen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Hollanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Drongelen waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Drongelen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en voordelige mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in drongelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen inzake jouw woning. Belangrijk zijn het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en de grootte doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Drongelen. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drongelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Drongelen?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €800 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Green 8 (Fair), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Rolo 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • DP 24 (Daiwa), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Drongelen. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4267.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!