Pelletkachel kopen Eethen

Vergelijk installateurs pelletketels Eethen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eethen kopen biedt jou de kans om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees jij samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 4266

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van meerdere facetten. Denk aan: type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4266
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eethen misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Christina 7 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aalburgverbruikt 3620 kWh stroom en nog eens 3620 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €189,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Eethen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Eethen waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eethen

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope optie: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €750 per product.

pelletkachel installateurs in eethen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je verschillende vragen aangaande jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en selecteer een professionele installateur in Eethen. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eethen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Eethen?

Tegenwoordig zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €550 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Bio 100 / Caris BIO 100 (HS) (Fair), vermogen 7,7 [KW], €500 subsidie.
 • Palma rusticque 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • DP 06 (Daiwa), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Eethen. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4266.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!