Pelletkachel kopen Veen

Vergelijk installateurs pelletketels Veen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veen kopen biedt jou de kans om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze vergelijker tref jij omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 4264

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse randvoorwaarden. Denk aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4264
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de TOPAZ S van het merk KRASA Metali D.o.oOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Aalburggebruikt 3620 kWh stroom plus 3620 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Veen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Veen waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Veen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in veen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen inzake het huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga in zee met een geschikte installateur in Veen. Vraag om referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Veen?

Er zijn op dit moment allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €600 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SLIM 80 (Extrastove), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Rinus (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Veen. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4264.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!