Pelletkachel kopen Wijk en Aalburg

Vergelijk installateurs pelletketels Wijk en Aalburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijk en Aalburg kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij deze website ontdek je accurate toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 4261

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. We spreken over: jouw soort huis, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4261
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijk en Aalburg geen gek idee. Dat kan zijn de Excelent 10-BED / Rood van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Aalburgverbruikt 3620 kWh stroom en 3620 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wijk en Aalburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Wijk en Aalburg waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijk en Aalburg

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wijk-en-aalburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen ten aanzien van de woning. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Wijk en Aalburg. Kijk naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wijk en Aalburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wijk en Aalburg?

In de huidige situatie zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. Het exacte bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €900 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Qlima Delmara 88 S-Line (Extrastove), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Pelle (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Murano 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wijk en Aalburg. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4260, 4261.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!