Pelletkachel kopen Midden-Delfland

Vergelijk installateurs pelletketels Midden-Delfland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midden-Delfland kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn tal van installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze tool bekijk jij veelzijdige raadgeving die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 2636

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere aspecten. Denk aan: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Midden-Delfland een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de CADEL DOGE AIR PLUS van het merk CADEL SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Delflandverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Midden-Delfland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Midden-Delfland waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Midden-Delfland

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in midden-delfland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u speciale vragen ten aanzien van je woning. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga in zee met een professionele installateur in Midden-Delfland. Houd rekening met beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Midden-Delfland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Midden-Delfland?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Melinda Idro Steel (Extraflame), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • Topfire 70 slim (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Less (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Midden-Delfland. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2636.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente