Pelletkachel kopen Zevenhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Zevenhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zevenhuizen kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verschillende kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze website check je bruikbare adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2761

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door specifieke variabelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zevenhuizen geen gek idee. Bijvoorbeeld de Vintage van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Zuidplasverbruikt 3240 kWh stroom en stookt 3240 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €152,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zevenhuizen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zevenhuizen waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zevenhuizen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie draagt zorg voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €850 per model.

pelletkachel installateurs in zevenhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen ten aanzien van het woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een goede installateur in Zevenhuizen. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zevenhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zevenhuizen?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €500 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Pellkamin 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Rafale (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 12 kanalisatie (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zevenhuizen. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2760, 2761, 9354.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!