Pelletkachel kopen Moordrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Moordrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Moordrecht kopen stelt jou in staat om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker tref jij praktische adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 2811

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Moordrecht wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Star 10.2C van het merk EllediOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Zuidplasgebruikt 3240 kWh stroom plus nog eens 3240 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Moordrecht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Moordrecht waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Moordrecht

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en kostenbesparende installatie: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in moordrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen m.b.t. uw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Moordrecht. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Moordrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Moordrecht?

Hedendaags vind je velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €850 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Sirena (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Video Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Dustin 17 (densan), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Moordrecht. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2761, 2811, 2840, 2841, 2913.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!