Pelletkachel kopen Nieuwerkerk aan den IJssel

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwerkerk aan den IJssel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwerkerk aan den IJssel kopen biedt jou de kans om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze website ontdek je accurate aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2910

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2910
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwerkerk aan den IJssel iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Drum LW up 15 van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Zuidplasgebruikt 3240 kWh stroom en nog eens 3240 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €152,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Nieuwerkerk aan den IJssel waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt aangeraden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in nieuwerkerk-aan-den-ijssel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen verschillende vragen aangaande het woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn honderden pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €600 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Slide 7 (EdilKamin), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Linea Glass LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Libeccio 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nieuwerkerk aan den IJssel. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2761, 2910, 2911, 2912, 2913, 2914.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!