Pelletkachel kopen Moerkapelle

Vergelijk installateurs pelletketels Moerkapelle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Moerkapelle kopen opent nieuwe deuren om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze website lees je waardevolle toelichtingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 2751

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2751
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Moerkapelle zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Slim 8 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zuidplasgebruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Moerkapelle vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Moerkapelle waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Moerkapelle

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in moerkapelle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen speciale vragen inzake je huis. Bijvoorbeeld het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies een erkende installateur in Moerkapelle. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Moerkapelle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Moerkapelle?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen €550 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Pellet-blok (EdilKamin), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.
 • LP up 6 Pad-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 12 (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Moerkapelle. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2750, 2751, 2752.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!