Pelletkachel kopen Pijnacker-Nootdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Pijnacker-Nootdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pijnacker-Nootdorp kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij de pelletkachel-vergelijker check je bruikbare details die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 2641

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Pijnacker-Nootdorp misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Funny van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Pijnacker-Nootdorpverbruikt 3190 kWh stroom plus 3190 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €137,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Pijnacker-Nootdorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Pijnacker-Nootdorp waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Pijnacker-Nootdorp

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope oplossing: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in pijnacker-nootdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen over jouw woning. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies een betrouwbare installateur in Pijnacker-Nootdorp. Houd rekening met recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Pijnacker-Nootdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Pijnacker-Nootdorp?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard verleidelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €950 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Virna Idro (Extraflame), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 17,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua 14.0 (Fontana SRL), vermogen 12,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Pijnacker-Nootdorp. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2640, 2641, 2642, 2643.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente