Pelletkachel kopen Tilburg

Vergelijk installateurs pelletketels Tilburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tilburg kopen maakt het mogelijk om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je bruikbare adviezen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 5001

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5001
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tilburg iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Rondo Full Glass van het merk GallusEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tilburgverbruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €121,00 in oktober 2023. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Tilburg vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Tilburg waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (oktober 2023) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tilburg

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1300 per product.

pelletkachel installateurs in tilburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake je huis. U kunt denken aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga voor een betrouwbare installateur in Tilburg. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tilburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Tilburg?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €650 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Fusion 8.2 (Elledi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Pueblo Aqua 12 (Calimax), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 6E (Thermorossi), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Tilburg. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente