Pelletkachel kopen Etten-Leur

Vergelijk installateurs pelletketels Etten-Leur

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Etten-Leur kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze website bekijk je accurate details die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 4871

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan meerdere facetten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4871
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Etten-Leur wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Fiamma van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Etten-Leurgebruikt 3330 kWh stroom en 3330 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €161,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Etten-Leur vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Etten-Leur waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Etten-Leur

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope optie: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in etten-leur


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen omtrent je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als de kleur en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga voor een geschikte installateur in Etten-Leur. Houd rekening met verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Etten-Leur


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Etten-Leur?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is schommelt tussen de €850 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Fuji (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • FRAME³ 7 kW (CADEL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Model 2000 (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Etten-Leur. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4870, 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876, 4877, 4878, 4879.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!