Pelletkachel kopen Zundert

Vergelijk installateurs pelletketels Zundert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zundert kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze pagina check jij actuele info die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 4881

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse facetten. Onder andere: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4881
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zundert iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de PE water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zundertverbruikt 3630 kWh stroom plus 3630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zundert vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zundert waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zundert

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in zundert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn diverse vragen omtrent jouw woonobject. Relevant zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Zundert. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zundert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zundert?

Momenteel bestaan er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €650 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Vittorio (Elledi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • NEW LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Slim Quadro Idra (Thermorossi), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zundert. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4880, 4881, 4884.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente