Pelletkachel kopen Geertruidenberg

Vergelijk installateurs pelletketels Geertruidenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geertruidenberg kopen stelt je in de gelegenheid om een woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze pagina lees jij samengestelde info die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 4931

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4931
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geertruidenberg misschien we dé oplossing. Denk aan de Termo Charme van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Geertruidenbergconsumeert 3090 kWh stroom en stookt 3090 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €148,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Geertruidenberg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio bewoners kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Geertruidenberg waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Geertruidenberg

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in geertruidenberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste experts focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen ten aanzien van uw woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Geertruidenberg. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Geertruidenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Geertruidenberg?

Momenteel bestaan er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €800 en €1350. Je kunt denken aan:

 • IDROPOLIS (EdilKamin), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • FRAME³ 9 kW (CADEL), vermogen 9,4 [KW], €500 subsidie.
 • Ciao (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Geertruidenberg. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4930, 4931.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente